Amboise - acasa la Leonardo da Vinci

Unul dintre cele mai faimoase orase de pe Valea Loarei si locul unde merita sa petreceti chiar o vacanta intreaga, este Amboise. Insa faima nu este singurul atu pe care Amboise il are, iar daca acesta este un oras celebru in lume inseamna ca exista si motive.

Oricine s-a documentat macar o data pregatind o vizita la castele de pe Valea Loarei stie ca la Amboise se gaseste unul dintre castelele frantuzesti "vedeta". Chateau d'Amboise a devenit castel regal in secolele al XV-lea si al XVI-lea, datorita sederii aici a regelui Carol al VIII-lea care a si murit aici intr-un mod stupid. Astazi la castel se pot vizita apartamentul regal in care a locuit Carol al VII-lea si apoi Fancisc I, apartamentele gotice, salile garzilor, subteranele, dar si catedrala Saint Hubert, unde este ingropat Leonardo da Vinci, care a trait la castel si si-a dorit sa fie inmormantat aici. De asemenea, tot la Amboise, la mica distanta de castel se afla resedinta Clos de Luce, o cladire renascentista in care Leonardo si-a petrecut ultimii 4 ani din viata, delectandu-se in gradina superba, refacuta in  2008 si care acum contine plante si copaci care se regasesc in schitele artistului, ca si peste 10 replici in marime naturala ale masinilor construite de Da Vinci. Tot la Clos de Luce exista si o capela construita de Carol al VIII-lea pentru sotia sa Anne de Bretagne.
Un punct interesant de atractie in zona este si Pagoda Chanteloup, pe drumul intre Amboise si Chenonceau. Constructia cu 7 etaje este ridicata in stil chinezesc pentru ducele de Choiseul in 1775.

La Chateau d'Amboise veti gasi si pliante in limba romana pentru o mai buna orientare, dar sprijin in planificarea excursiei si in aranjarea transferurilor veti gasi si la  www.aeroshuttletransfers.ro.