Sfaturi pentru achizitionarea unor usi de calitate

Siguranta locuintei si confortul din interiorul acesteia sunt asigurate in egala masura de prezenta unei usi. In functie de utilizarea lor si de spatiul pe care trebuie sa il delimiteze, usile pot fi de interior, de exterior, din diverse materiale, rezistente si cat mai interesate din perspectiva designului. La achizitionarea unor usi ar trebui sa ne intereseze in primul rand aspectul functional, sistemul constructiv, protectia in caz de intemperii, calitatea acoperirii sau posibilitatea de reglare pe diverse directii. Conteaza in egala masura izolarea termica si fonica, nivelul de securitate si aspectul estetic.

Cele mai rezistente materiale din care poate fi confectionata o usa sunt aluminiul, metalul, otelul, insa rezistenta lor depinde mult si de modalitatea de intretinere. Usile clasice pot fi din lemn sculptat, sunt mai simplu de montat si de intretinut, se pot repara sau inlocui mai rapid decat usile din fier. Cu toate astea, usile din fier sunt mai greu de spart, sunt mai sigure si mai rezistente in caz de incidente. La alegerea usilor trebuie sa fiti atenti la dimensiunile acestora, pentru ca nu toate usile se potrivesc in spatiile destinate. Pentru a evita orice probleme e bine ca inainte de a cumpara o usa sa masurati exact si sa luati doar un model care se potriveste aproape perfect.

O usa rezista mai mult timp daca temperatura interioara depaseste 10 grade Celsius, umiditatea nu depaseste 60%, iar diferentele de temperatura interior-exterior nu trebuie sa fie mai mari de 10 grade Celsius. Foile de usa este neaparat sa contina balamale si broasca sau stilca, tocul sa aiba cheder si balamale, iar usile moderne se pot monta la bucatarii si holuri, dar si la intrarea in dormitor. Pentru interior, usile se pot realiza din conglomerat de lemn celular, cu finisaje din melamina, pot avea insertii metalice, din sticla. Daca incaparea e mai mica usile culisante pot reprezenta o solutie potrivita, mai ales ca designul lor este mai apropiat de cel al camerelor.

Pentru o oferta completa si de exceptie puteti accesa oferta Delta Studio de usi, usi de interior si exterior cu un design cu totul original si o calitate de exceptie in ceeea ce priveste materialele din care sunt confectionate.