Botezul – cu sau fara petrecere?

Venirea pe lume a unui copil este un eveniment atat de important, incat chiar si cu buget redus parintii nu pot rezista sa nu organizeze o petrecere in cinstea celui mic. Fara doar si poate ca ziua botezului noului venit in familie va fi o zi importanta pentru ca ceremonia de botez in sine este foarte importanta in viata unui crestin, insa cu atat mai importanta si mai plina de emotii va fi ziua daca urmeaza sa organizati si o petrecere.

Unii parinti au in plan o petrecere restransa cu doar cativa prieteni, nasii copilului si familia, cu un meniu botez ieftin, mai ales ca nasterea in sine implica o serie de cheltuieli substantiale. Gama de oferte pentru meniuri de botez este foarte variata si asa cum exista numeroase restaurante exclusiviste exista si restaurante cu meniuri foarte accesibile. Gasiti astfel de restaurante in multe locatii din capitala, dar si in zona din jurul capitalei, restaurante ieftine sector 4, noi si moderne, si locatii de nunta care pentru preturi mici ofera maximum de confort si eleganta. Preferabil pentru botezuri, mai ales pentru cele mici, ar fi ca ele sa fie organizate cat mai aproape de casa, si cat mai aproape de biserica, astfel incat parintii sa nu se plimbe foarte mult cu copilul de acasa la biserica si de la biserica la locatia pentru petrecere. De cele mai multe ori biserica pe care parintii o vor alege va fi una apropiata de casa si nu una in centrul Capitalei, bisericile mari fiind in general alese pentru evenimente mai de anvergura, mai ales ca au si taxe foarte mari pentru oficierea slujbelor de botez sau de nunta.

Iata de ce alegerea cea mai potrivita pentru botezuri mici, in familie sau intre prieteni, ar fi un restaurant cat mai cunoscut si mai aproape de casa, dar unde sa stiti ca serviciile sunt de top, mancarea buna si servirea ireprosabila, astfel incat chiar si daca aveti un eveniment mic, sa fie unul de care sa va amintiti cu placere.