Putem construi mai usor pe orice sol instabil daca se monteaza piloti forati

Pe terenurile care nu pot suporta sarcini foarte mari generate de constructii masive lucrurile pot fi rezolvate destul de simplu prin montarea si realizarea in teren a unor piloti forati Terratest

Instabilitatea solului poate afecta atat rezistenta structurii, cat si lucrarile care se vor executa in fazele finale ale constructiei, asa ca pilotii forati actioneaza imediat ce sunt turnati pentru a transmite greutatea prea mare catre o zona in care solul e mai bun. 

Pilotii forati sunt utili si acolo unde se consolideaza terenuri in zonele de excavare, terenul slab pe care urmeaza sa se construiasca va deveni excelent pentru lucrari de amploare, investitia in piloti forati Terratest nu este foarte mare si garanteaza o constructie care va rezista foarte bine chiar si pe un sol instabil. 

Printre variantele populare de piloti forati Terratest se numara si cei cu snec sau cu forare sub protectia noroiului bentonitic. Cei cu snec sunt destul de simpli, dupa ce se extrage snecul se introduce betonul si carcasa de armatura, cei cu protectie noroi bentonitic se realizeaza prin crearea unei presiuni asupra gaurii forate pentru stabilitatea peretilor-aici se introduce armatura si apoi betonul. 

Indiferent ce fel de piloti forati Terratest se vor utiliza ei pot fi folositi la lucrari de poduri, la constructii hidrotehnice, exista si piloti de extractie din beton turnati in santier, adancimile la care sunt realizati ajung si la 60 de metri, se plaseaza armaturile si mai apoi se betoneaza. 

Mai gasim piloti forati si in zonele in care solul are nevoie de sustinere la sapare in adancime. Pilotii forati sunt economici, se realizeaza rapid de catre firme specializate, pot fi executati in teren foarte simplu, cu utilaje moderne care pot sapa si turna beton fara probleme, in orice conditii. 

Daca sunt realizati cu materiale de calitate ei pot rezista foarte bine, nu au nevoie de intretinere si nici nu afecteaza structura solului in care sunt montati.