Luna cadourilor moderne

Frumoasele traditii ale poporului nostru au fost cele care i-au ajutat pe romani sa treaca mai usor peste multele greutati cu care s-au confruntat in istoria comuna sau in viata personala. Printre ele se numara si Luna Cadourilor! Cand ne vine in minte ,,Luna Cadourilor” facem imediat asocierea cu luna decembrie, luna in care viata parca are alta tihna decat cea de peste an. Atunci vin sarbatorile de iarna, vine Mos Nicolae si Mos Craciun, petrecem Revelionul si alte frumoase sarbatori, care ne unesc la mase imbelsugate cu parintii, rudele si prietenii.

De la inceputul si pana la sfarsitul lunii suntem in ,,frumoasa grija” a cumparaturilor numite cadouri pentru cei dragi. Cum cei dragi nu sunt putini, nici darurile nu se pot cumpara asa de repede, mai cu seama cand trebuie sa oferim daruri la persoane de varste, preocupari si preferinte diferite. Cu cateva zile in urma m-am amuzat teribil cu prietena mea Mirela, cand ne-am amintit ca de la un timp edilii impodobesc orasele cu ghirlandele si beculetele specifice Craciunului de prin luna noiembrie … Desi e cam caraghioasa aceasta situatie, intocmai lor, parca m-am molipsit si eu si in acest an am inceput sa procur cadourile cu o luna mai inainte.

Mi-a fost cam jena sa-i spun Mirelei dar nu am avut rabdare si i-am aratat ce cumparasem. Ne-am amuzat grozav. Mi-a spus ca a crezut pana acum ca numai mama ei procedeaza asa, justificand de fiecare data ca e chivernisita si isi planifica banii, astfel incat sa nu se aglomereze cheltuielile... (Mirela o crede nerabdatoare!) Eu chiar nu m-am gandit la acest lucru, dar am declansat cumparaturile cand am gasit ceva foarte frumos pe care nu l-am putut lasa necumparat. Este vorba despre un set de bijuterii din argint rodiat cu zultanite, de pe www.zamoracollection.ro.

Cand l-am vazut mi-au ramas ochii la el si nu m-am putut abtine sa nu-l comand. I l-am cumparat mamei. In ziua de 24 decembrie, in Ajunul Carciunului, cand vom fi la ea, este Sfanta Mucenita Eugenia - ziua ei. Cand am vazut bijuteriile din argint rodiat de la Zamora, m-am indragostit de ele. Nu ma puteam decide ce sa cumpar. Zamora e o lume minunata in care sutele de exemplare de cercei din argint, inele din argint, bratari din argint, coliere din argint, pandantive din argint cu cele mai diverse pietre colorate, te fascineaza! Asa ca, pentru mine Zamora Collection a fost motivul pentru care in acest an...,,luna decembrie a inceput in luna noiembrie”! Cred ca incet, incet, luna cadourilor moderne va fi de 60 de zile!