Stim ce inseamna Programarea Neuro-Lingvistica cu adevarat?

O definitie rezumativa ar fi ca Programarea Neuro-Lingvistica se refera la „studiul structurii trairilor subiective”, principalul sau scop fiind schimbarea, dupa constientizare, a structurilor rezultate in urma interactiunii dintre sistemul nervos, limbaj si mediul care ne inconjoara. Desigur, definitii pot fi date intr-o sumedenie de forme si formulari, fie mai usor de inteles, fie mai greu de inteles, insa esenta este cea enuntata mai sus.

Pana la urma, Programarea Neuro-Lingvistica inseamna a comunica eficient. Accentul cade in acest caz pe cuvantul „eficient”. Daca e sa ne raportam la domeniul comunicarii si la modelul de baza al comunicarii-un emitator transmite un mesaj unui receptor prin intermediul unui canal de comunicare-aceasta comunicare nu e intotdeauna perfecta-nu putem sa comunicam ce vrem sau nu intelegem ce vor ceilalti sa comunice. Programarea Neuro-Lingvistica vizeaza in prima faza emitatorul si mesajul transmis, transformand orice individ intr-un comunicator format si abil. Pe de alta parte, vorbind despre mesaj, limbajul este si el vizat, Programarea Neuro-Lingvistica propunandu-si sa ne invete cum sa-l folosim pentru a ne intelege si a fi intelesi si cum sa trecem dincolo de „masca” limbajului comun. Tot Programarea Neuro-Lingvistica isi propune ceva care pare imposibil la prima vedere: modelarea excelentei. In termeni mai simpli, inveti de la comunicatori experimentati cum au reusit ei in viata, parghiile interne, si le folosesti si tu, adaptate, pentru atingerea obiectivelor propuse. Intr-un final, Programarea Neuro-Lingvistica te ajuta sa-ti stapanesti propria minte, sa intelegi cum iti functioneaza creierul.

Doar asa schimbarea este cu adevarat valoroasa, posibila si de durata. Pana la urma, atitudinea si deschiderea catre schimbare conteaza cel mai mult. La cursurile si seminariile tinute de Echipa NLPDiscovery si detaliate pe http://www.nlpdiscovery.ro puteti pune in practica si experimenta toate aceste ipoteze si concluzii. Daca nu sunteti inca foarte convinsi de utilitatea lor puteti citi pe pagina de testimoniale www.nlpdiscovery.ro/testimoniale-clienti/ cateva pareri ale cursantilor care deja si-au schimbat viata in bine.