Musetelul, bun pentru a preveni cancerul tiroidian

Daca suntem agitati sau vrem sa ne relaxam mai usor, un ceai de musetel poate face minuni, mai ales daca e consumat impreuna cu o gustare calda. Recent, grecii au demonstrat intr-un studiu spontan ca musetelul ne poate ajuta sa ne ferim si de cancerul tiroidian, un tip ce cancer care face mai multe victime decat cancerul clasic si asta deoarece tiroida raspunde de anumite procese metabolice din corp care duc la cresterea in greutate si imbolnavirea inimii si creierului.

In dietele mediteraneene din acea zona se consuma peste, legume, fructe, grasimi sanatoase si foarte mult ceai. Grecia are si o situatie dezastruoasa cand vine vorba de diagnosticarea cancerului de tiroida, 1.6 persoane fiind diagnosticate cu acest tip de cancer din cele 100.000 luate ca etalon. In U.E doar 5.2 persoane din 100.000 au cancer tiroidian. Diferenta este data de consumul mare de ceai de musetel, pe care grecii se pare ca il adora. Nodulii tiroidieni, cea mai grava forma de cancer tiroidian, pot fi si ei preveniti si tratati cu ceai de musetel. S-a constatat ca acele persoane care beau foarte mult ceai de musetel pe saptamana, de doua-sapte ori mai mult decat bea un alt individ in medie, aveau un risc de a face cancer tiroidian cu 70% mai mic. Daca timp de 30 de ani se bea ceai de musetel cu regularitate, rata de aparitie a cancerului tiroidian scade si la 80%. Si ceaiul de salvie si de munte, amestec de plante, este foarte bun pentru bolile ce afecteaza tiroida si pentru cancer, grecii adorand sa bea cu familia aceste doua ceaiuri delicioase. Statistica insa este in continuare de partea musetelului, care este foarte puternic in actiunea sa impotriva cancerului.

Pe langa aceste beneficii, ceaiul in sine are efecte diuretice, ajuta rinichii sa fie sanatosi si sa functioneze corect, elimina infectiile si pietrele de la rinichi, fiind un foarte bun antiinflamator si calmant pentru iritatiile locale.