Inchiriere sau cumparare de utilaje constructii? Care varianta e mai avantajoasa?

In toata lumea an de an se construieste imens. Afaceristii investesc in diverse zone si au nevoie de sedii pentru firme, unele fabrici se extind, apar locuinte noi care trebuie construite si ele. Santierele sunt „noua moda” mai ales vara, cand orice e de dezvoltat se dezvolta pe repede inainte. Pentru o munca eficienta si rezultate de calitate, obtinute fara efort prea mare se folosesc utilaje constructii moderne, cu tehnologie si dotari de ultima generatie, cum sunt si cele de la Titan Machinery, firma care comercializeaza o gama larga de utilaje pentru toate tipurile de activitati industriale si agricole.

Utilajele folosite in constructie sunt compacte, rapide, sunt construite din materiale rezistente la uzura, se opereaza usor, isi fac treaba eficient si in siguranta pentru toata lumea de pe santier. Suprafata mare a santierului si sarcinile multiple il obliga pe constructor sa investeasca in utilaje constructii pe masura ce lucrarile incep sa fie tot mai multe. Cum toata lumea cauta sa faca si economii, exista doua variante pe care le au in fata constructorii: inchirierea si cumpararea de utilaje. La cumparare dreptul de proprietate garanteaza ca oricand utilajul e la dispozitia sa, insa odata cu achizitia costurile se multiplica deoarece utilajul trebuie intretinut, stocat undeva, asigurat, personalul trebuie instruit pentru a opera pe utilaje constructii. Mult mai avantajoasa e inchirierea pe o perioada determinata, intrucat in constructii sunt si perioade in care nimeni nu prea mai are nevoie de firme si santierele sunt inexistente. Se plateste doar taxa de inchiriere, aveti la dispozitie cele mai noi utilaje, nu va ingrijiti de intretinere sau de depozitarea lor, de schimbatul pieselor. Alt avantaj al inchirierii este ca nu sunteti obligati sa treceti prin birocratie, singurul lucru de care trebuie sa tineti cont este plata la timp a chiriei.

Cu toate astea, cumpararea utilajelor este recomandata intrucat sunt folosite doar de catre dvs., stiti exact ce sa faceti cu ele si le aveti la dispozitie cand aveti nevoie de ele. Nu platiti in plus daca se defecteaza in timpul utilizarii, primiti si garantie, exista service autorizat asigurat de firma care le comercializeaza.