De ce sa alegi parchet triplustratificat si ce alternative mai sunt in materie de parchet de calitate?

Orice locuinta poate arata deosebit daca alegem finisajele corecte si stim cum sa imbinam un parchet de calitate cu gresie si faianta de la cei mai buni producatori. Ales pentru calitatile sale termo-izolante si pentru esentele lemnoase diverse din care poate fi facut, parchetul este folosit in toate casele sau apartamentele pentru dusumele, avand un aspect estetic foarte bun si preturi excelente. Alegerea unui anumit tip de parchet este insa destul de dificila daca ne gandim cate esente pot fi disponibile intr-un magazin online si cate structuri interne pot fi la nivelul fiecarui model.

De exemplu, parchetul masiv este facut din lemn natural, este special pentru pardoseli elegante, poate avea aspect lucios sau mat, izoleaza termic foarte bine, rezista la trafic intens, este durabil si aspectul sau se poate improspata foarte simplu, prin raschetare si lacuire. La randul sau, parchetul laminat este mult mai ieftin, nu este doar din lemn, ci si din conglomerate lemnoase presate la temperatura mare, are strat de melamina, este rezistent la uzura. Insa cea mai buna varianta este parchetul stratificat, dublu sau triplu stratificat. Cromatic si calitativ, un parchet triplustratificat de tipul celui vandut si de Natural Wood Floor, magazin online cu o gama diversa de tipuri de parchet din lemn masiv, este mai rezistent si cu o durata de viata mai mare, ofera un aspect elegant aparte. In cazul parchetului triplustratificat, acesta are un strat superior, din lemn de esenta nobila de obicei, fiind strat de contact si de uzura. Al doilea strat este pentru rezistenta mecanica si e din lemn de esenta rasinoasa, iar stratul de baza este de aproximativ 4 mm si e format tot din lemn de rasinoase. Un parchet triplustratificat nu se poate reconditiona prin slefuire si lacuire, se monteaza usor, raportul calitate pret este foarte bun, rezistenta la zgarieturi e mai mica.

Sistemele de imbinare pentru parchetul triplustratificat sunt cele clasice, tip dublu click, de folos la o montare foarte rapida. Sub parchet se poate pune incalzire in pardoseala, montarea se poate realiza prin lipire sau tip flotant. Ideal este sa alegeti parchet din lemn masiv care, chiar daca are un pret mai ridicat fata de cel laminat, are o durata de viata de zeci de ani.