Roiuri de micro-drone. Drone micute deghizate ca insecte sau pasari sunt nu departe de noi de ceva timp. Dezvoltarea si cercetarea din acest domeniu micro este atribuita de multe ori unor firme pseudo-clandestinte care vor sa iasa in evidenta cu tehnologii mai putin comune. Micro-dronele sunt de obicei sigure, nu prezinta niciun pericol, fiind utilizate pentru supraveghere si recunoastere, insa sunt pe cale sa devina mortale.
Cand US Air Force a lansat planul pe 20 de ani legat de sisteme formate din micro-drone, a inclus si o idee potrivit careia acestea ar urma sa fie implicate si in razboi, in lupte, daca este necesar. Roiurile ar putea fi organizate ca sa atace numai anumite tinte sau ar putea fi imprastiate pe o suprafata foarte mare pentru a putea lansa atacuri simultane. Daca dronele mai mari pot fi puse la pamant cu o singura lovitura, dronele mici si multe pot sa isi faca treaba cum trebuie chiar daca pierd vreo cateva surate.
Cursele de drone s-ar putea sa fie urmatorul sport adorat de toata lumea. In iulie 2016 100 de elevi au pilotat drone la inaugurarea Liberty Cup. Liberty Cup e etapa de calificari nord-estica pentru US Nationala Drone Racing Championships.
Elevii au trebuit sa isi construiasca propriile drone si sa realizeze diverse cercetari inainte, ceea ce a fost o extensie normala a curriculei STEM (science, technology, engineering, math). Pilotii de drone erau First Person View si au putut experimenta o cursa extraordinara, dronele fiind controlate cu ajutorul telecomenzilor.