Observatii botanice care ar putea schimba lumea

Vibratiile sonore pot sa mareasca recoltele. In Europa, multe tari interzic pesticidele. In acest fel se pune o presiune uriasa asupra cercetatorilor pentru controlul daunatorilor. Se poate sa inlocuim insecticidele cu niste sisteme de control pe baza de sunete si mirosuri? Italienii cred ca da, e posibil.

Experimentele cu vibratii sonore si feromoni au avut succes pe daunatorii carea ataca strugurii si vita de vie europeana. Strugurii „mananca” cam 38% din pesticidele folosite prin Europa, asa ca metoda cu sunete si mirosuri e foarte buna si preferabil de aplicat la scara globala. Diversitatea plantelor din China este cruciala pentru securitatea alimentara globala. Vestul a avut cateva motive de invidie vizavi de China. De China si diversitatea de plante de acolo depinde securitatea alimentara globala a viitorului. Flora Chinei cuprinde 20.000 de plante de inalta calitate. 871 dintre ele sunt foarte bune pentru a sustine alte 28 de culturi globale deosebit de importante, precum orezul, graul, soia. Unele sunt folosite pentru a ajuta recoltele sa reziste la toxine si frig. 42% dintre ele nu se mai gasesc niciunde in lume. 17% dintre specii sunt deja pe cale disparitie si trebuie ajutate.

De abia acum lumea intelege de ce sunt importante plantele-adjuvant si ce efecte pozitive au asupra incalzirii globale si stabilitatii economiei agrare. Asa ca, pe viitor, China va primi ajutor din partea tuturor tarilor interesate sa nu moara de foame cand resursele se vor imputina si populatia va fi din ce in ce mai numeroasa.