Cugir - orasul infratit cu Wassenburg am Inn

Orasul Cugir este un oras de dimensiuni mici insa oamenii de acolo sunt atat de calzi si de primitori incat - cand ajungi - nu-ti mai vine sa pleci. Si nu mai punem nici faptul ca ai la dispozitie o serie de obiective turistice atractive pe care nu trebuie sa le ratezi. Daca esti interesat de mai multe aspecte atunci poti cauta pe internet stiri Cugir si poti fi la zi cu ultimele noutati, cu tot ceea ce se poate intampla in oras.

Obiectivele turistice principale sunt urmatoarele: Catedrala Ortodoxa, impresionanta si construita intr-un stil aparte, Rezervatia naturala Iezerul surianul care are peste 20 de hectare, Biserica Sfanta Treime din Cugir construita intre anii 1806-1809, Biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Vinerea - 5 km, Salile muzeistice din Clubul elevilor si copiilor Cugir, Zonele de agrement Raul Mare si Raul Mic Cugir, Apeductul Wasser Leine construit in 1906 de germani si italieni, Cetatea dacica de pamant de la Cugir - 2km, Biserica Romano-Catolica construita in anii 1824-1826 din cartierul Scaunel. Cugirul s-a dezvoltat din vechea asezare rurala Kudsir, atestata documentar in anul 1493, devenind oras in anul 1968. Pe „Dealul Cetatii”, pe un promontoriu strategic, a existat probabil o fortificatie dacica. Ea n-a fost cercetata prin sapaturi sistematice.

Totusi, pe baza fragmentelor ceramice gasite, se pare ca fortificatia ar data din sec. II-I i.C. Pentru aceeasi datare pledeaza si un mic tezaur de monede, descoperit la poalele Dealului Cetatii. Din acest tezaur se mai pastreaza 8 tetradrahme din “Macedonia Prima” si o imitatie dacica dupa o moneda de tip Filip II. Un alt tezaur monetar s-a gasit pe platoul superior al cetatii. mai multe informatii despre istoria Cugirului sau despre ceea ce se intampla in acest orasel puteti afla de la Google, daca tastati stiri Cugir, ori mai bine, direct de pe platformele online ale ziarelor locale sau ale radio - urilor.