Cum ne vindecam de dezastre

Constientizarea este primul pas spre vindecare… Contientizarea aseaza emotia, o transforma… iar acolo, in interior, ceva se schimba! Si nu putem evolua daca nu vrem sa vindecam. Tot ceea ce este acolo bine ascuns la un moment dat va iesi la suprafata si va trebui sa iei cumva atitudine… Mastile de care ne inconjuram ascunzand ranile, te asigur ca nu sunt o solutie. Cand ai pornit pe acest drum de dezvoltare spirituala, ai pornit defapt cu dorinta de a te descoperi, de ate vindeca, de a evolua. Iar din practica in terapie am constatat cel mai adesea lipsa iubirii care modeleaza inadanc cele mai interesante destine.

Genograma este o reprezentare grafica a arborelui genealogic, care cuprinde 3 sau mai multe generatiiale unei familii, si include date despre relatiile, decesele, ocupatiile, si starea de sanatate a membrilor acesteia.Ce a insemnat acest lucru pentru mine, totul. Mi-am explicat “de ce-ul”! Pentru ce a fost necesar ca cineva sa schimbe tiparele familiei si desi am “imprumutat” din inconstientul familiei pana la varsta maturitatii, mi-am schimbat cu totul destinul. Genograma explica in detaliu de ce ai ales anumite joburi, de ce ai ales anumite relatii, de ce faci sau nu faci anumite lucruri. M-a pus pe ganduri. Cumva Doamne – Doamne imi raspunde si cum spunea un vechi prieten “daca trebuie sa stii… vei sti”,cand esti pregatit apare si momentul potrivit pentru a aseza toate piesele de puzzle ale propriului destin. In continuare va scriu cate ceva despre masti si despre ranile sufletului, extrase din cartea “Cele 5 ranicare ne impiedica sa fim noi insine“ scrisa de Lise Bourbeau pe care v-o recomand cu incredere.

Rana de respingere - Cel care sufera din cauza ei se simte respins in fiinta lui si in dreptul sau de a exista. Poate fi o rana care sa se formeze chiar din timpul existentei intrauterine, in cazul copiilor nedoriti sau al celor care s-au incarnat pentru a vindeca aceasta rana de respingere (se vor naste in familii care ii vor respinge, pentru a le da ocazia sa invete din aceasta experienta). Respingerea este o rana foarte profunda, deoarece cel care sufera din cauza ei se simte respins in fiintalui si, mai ales, in dreptul lui de a exista.