Lansete pentru pescuitul pestilor rapitori

Lansetele spinning sunt cele din categoria de lansete folosite pentru pescuitul pestilor rapitori. In Romania exista deja un numar mare de lacuri de pescuit unde pestii rapitori au luat amploare, desi cel mai des intalnit este somnul african, o specie care a invadat lacurile si s-a dezvoltat foarte repede, atacand toti ceilalti pesti din lacuri.

Despre aceste lansete se spun multe lucruri in functie de modelul acestora, fiecare fiind cea mai buna in domeniu din diverse puncte de vedere. Exista atat lansete pentru pescuit de performanta, competitii sportive si alte evenimente de acest tip, lansete pentru pescari inraiti care isi doresc cu adevarat sa prinda pestele cel mare, si exista si lansete pentru amatori si pentru oameni care pescuiesc la un nivel mai usor, acei oameni care merg sa pescuiasca mai ales pentru a isi elibera mintea de stresul acumulat la serviciu sau in alte locuri. In functie de tipul acestor lansete se lanseaza si preturile lor, cele pentru hobby fiind mai ieftine deoarece acestea nu au atat de multe dotari ca si cele performante. Lansetele spinning de acum sunt deobicei telescopice, ceea ce le face sa fie mult mai usor de transportat. In functie de marimea si masa acestora, ele pot ajunge chiar la 0,80 metri sau mai putin atunci cand trebuie sa fie transportate, iar lungimea lor totala fiind de circa 2-2,5 metri.

Lansetele spinning profesioniste sunt create de mai multe brand-uri cunoscute, cum ar fi Favorite (un producator de top care a creeat lansete folosite inclusiv de ucraineanul Vladimir Vorotnyak, dublu campion national al Ucrainei si un pescar foarte cunoscut pe plan mondial), Shimano, etc. Acestea sunt usoare, si foarte fiabile. Pe langa acestea, exista dispozitive speciale care pot fi atasate acum lansetelor pentru o performanta crescuta, cum ar fi aparatele care verifica adancimea la care a ajuns momeala, care creeaza o alerta cand un peste este pe langa momeala, care scot un sunet de avertizare cand pestele a muscat momeala, etc.

La pescuitul pestilor rapitori conteaza foarte mult si ziua in care se pescuieste, deoarece niste factori foarte importanti in pescuit sunt temperatura apei, ph-ul acesteia, numarul de pesti care au ramas in balta, daca acestora le este confortabil spatiul in care traiesc, etc. Exista mai nou si lansete pentru un buget scazut, dar de o calitate foarte ridicata. Pretul se situeaza sub suma de 200 lei, si desi este de necrezut, odata cu evolutia foarte rapida a tehnologiei, producatorii isi permit sa ofere lansete de tip ultra-light la preturi foarte avantajoase, ceea ce ii ajuta atat pe pescarii incepatori cat si pe cei avansati. Aceste tipuri de lansete sunt lansate de producatorul Favorite, greutatea acestuia este foarte redusa si are un design elegant. Modelul se numeste Absolute.