Matrite pavaje

Turnarea pavelelor sau dalelor este o operatiune care precede montarea lor si schimbarea aspectului curtii si gradinii. Pentru ca se pot obtine foarte multe tipuri de forme si poate un proprietar vrea ceva mai deosebit, personalizat, au fost concepute matrite pavaje de calitate cu ajutorul carora se pot obtine cele mai interesante tipuri de pavaje, rezistente si foarte simplu de intretinut.

Aspectul estetic este de invidiat, echipa care va monta pavajul putand sa realizeze singura modelele de pavele dupa cum isi doresc clientii. In general, aceste matrite pavaje se cumpara separat, se folosesc usor, rezultatele obtinute fiind mereu de calitate superioara. Materialele si pigmentii folositi trebuie sa fie de calitate pentru ca pavelele sa iasa perfect si sa nu prezinte imprefectiuni, rezultatele finale depinzand mult de finetea cu care se lucreaza si de experienta acumulata de echipa care se ocupa de montarea pavelelor. Ca sa va faceti o idee cat de simplu de folosit sunt matrite pavaje va vom spune ca aveti nevoie pentru a realiza pavele doar de nisip, pietris, ciment, oxizi pentru colorare.

Intai se incepe cu matritele cumparate de la o firma specializata, care se curata si se pregatesc pentru turnare. Fata pavelei se obtine din ciment, nisip, oxid pentru colorare si apa. Se toarna apoi stratul de 1.5 cm la fund si se loveste usor de o suprafata plana pentru a netezi si elimina aerul din material. Restul pavelei se face adaugand nisip, pietris si ciment si apa. La final, se niveleaza partea superioara, se uniformizeaza amestecul si se asteapa 24 de ore sa se usuce, pozitionandu-se matritele pe o suprafata plana. Dupa ce trec cele 24 de ore se dezlipesc marginile usor cu mana, fara alte instrumente ascutite si se rastoarna pavelele, ulterior fiind lasate la zvantat inca cateva ore.

Ca sa produceti alte pavele, matritele se curata bine si se spala cu apa, apoi se incepe din nou turnarea materialului. Nu va ramane decat sa va comandati matritele pentru pavele si sa incepeti chiar dvs. sau impreuna cu echipa sa va construiti pavajul de care aveti nevoie pentru gradina si curtea dvs.