Accidentele rutiere, la ordinea zilei in stiri Aiud

Drumurile din Romania fac victime zi de zi. Potrivit ultimilor statistici, anual, cateva zeci de oameni isi pierd viata in accidentele rutiere sau sunt raniti grav, ramanand cu leziuni care le afecteaza in mod decisiv viata. Evenimentele rutiere grave se incadreaza in stiri Aiud la ordinea zilei, asa ca nu e de mirare ca nu mai departe de saptamana trecuta doua persoane au fost ranite si un copil a murit intr-un grav accident rutier care a avut loc pe DN1, intre Teius si Aiud. Vinovat se pare ca a fost soferul TIR-ului si nu cel al autoturismului, care circula regulamentar, in banda sa.

Coliziunea dintre TIR si autoturismul inmatriculat in judetul Hunedoara, care mergea pe directia Aiud – Alba Iulia, potrivit informatiilor Stiri Aiud, s-a intamplat atunci cand soferul TIR-ului a intrat pe contrasens si a lovit Hyundai-ul de Hunedoara. Impactul devastator a determinat moartea unui copil de doar trei luni din autoturism, dar si ranirea a doua persoane, un barbat si o tanara. In urma interventiei SMURD si ISU, ambii raniti au fost dusi la spital si au primit ingrijiri medicale de specialitate. Si soferul TIR-ului a ajuns la spital, insa doar pentru a i se preleva probe biologice pentru stabilirea gradului de alcoolemie din sange si daca era sub influenta altor substante. Copilul a decedat la o ora si jumatate dupa ce s-a produs accidentul, ranile si traumatismele afectandu-i grav organele interne si creierul.

Pentru prevenirea acestor accidente si imputinarea articolelor aparute in Stiri Aiud despre astfel de tragedii se recomanda prudenta in timpul deplasarilor pe distante lungi, evitarea depasirilor neregulamentare si schimbarea benzii, mai ales intratul pe contrasens. De asemenea, se recomanda evitarea consumului de alcool inainte de a pleca la drum, odihna in timpul condusului, cu masina trasa pe dreapta, indiferent cat de repede trebuie sa ajungeti la destinatie si evitarea consumului de medicamente care produc somnolenta.