Este gresit sa scrii parola pe foaie?

Un expert in securitatea Microsoft a declarat excluderea utilizatorilor care inventeaza unele parole ce pot compromite securitatea, deoarece aducerea unor parole slabe ce sunt rar schimbate pot produce probleme pe mai multe sisteme: De ce nu poti scrie parola? Daca sunteti utilizator la lucru: nu notati parola. Iata de ce nu ar trebui sa notati parola de la locul de munca si ar trebui sa optati in schimb pentru parole care se pot aminti sau puteti folosi un manager de parole: este probabil impotriva politicii companiei dumneavoastra. scrierea parolei. Daca cineva gaseste parola si face ceva rau cu contul dumneavoastra, ati putea fi concediat.

Chiar daca va notati parola si o ascundeti undeva, nu va fi foarte sigur. Ce aveti de gand sa faceti? Sa acoperiti nota cu mana cand scrieti parola atunci cand personalul de curatenie vine? Toti oamenii vor rade. De asemenea, trebuie tinut seama de politicile organizatiei dumneavoastra ce sunt exprimate cu privire la parole, si urmati pasii necesari. Daca sunteti utilizator acasa: scriera parolelor este chiar indicata din mai multe privinte. Iata de ce nu conteaza cu adevarat daca va notati parola acasa: Daca cineva are acces fizic la PC-ul dumneavoastra, parola nu poate fi usor de resetat. Daca cineva va sparge casa, ar putea lua doar PC-ul sau laptopul. Cea mai mare problema pentru utilizatorii de acasa sunt parolele conturilor sau cele bancare furate online.

Daca scrieti o parola pe foaie, va va ajuta sa va pastrati ferit de furtul de identitate a acesteia din mediul online. Exista exceptii de la aceste reguli. De asemenea, nu este posibil sa doriti sa scrieti parolele si sa se optatipentru o parola grea sau utilizarea unui manager de parole. Daca sunteti utilizator acasa cu copiii in jurul dumneavoastra, nu ati vrea sa scrieti o parola de Windows usoara, daca exista materiale pentru adulti pe PC. Alegerea unei parole puternice si unice este foarte importanta pentru mediul online. Aici sunt o multitudine de reguli rapide pentru a va ajuta sa ramaneti in siguranta: Utilizati parole diferite pentru conturile online, astfel in cazul in care vrea cineva sa sparga o parola, nu poate accesa toate conturile. Utilizati parole puternice pentru conturile importante, folosind o combinatie de litere si cifre.

Nu folositi numele animalului de companie, copilului sau alte lucruri ce au o semnificatie pe care o stiu toti, utilizati parole nesemnificative ce sunt aparte, nu cele de genul scoala, mama sau ceva pe care cineva le-ar putea ghici cu usurinta. Asigurati-va ca intrebarea de securitate pe contul de e-mail sau banca este setata cu ceva unic si scrieti undeva. Nu raspundeti la intrebari orbeste sau sa folositi numele animalelor de companie ale dumneavoastra, numele copiilor sau ceva ce isi poate da seama cu usurinta.

Acesta este modul in care sunt sparte majoritatea parolelor. Peola dumneavoastra este usor deschisa la atacuri: Daca cineva are acces fizic la PC-ul dvs pentru cateva minute, nu conteaza daca e Windows, OS X, sau Linux, parola folosita nu trebuie sa fie una simpla, iar managerul de parole este o alegere buna. Folosirea unui manager de parole este cel mai bun mod de a proteja parolele de toata lumea si se pot folosi usor parole sigure pentru fiecare site. Toate datrele vor fi asigurate si criptate, fiind aproape imposibil de spart, aplicatia fdevenind una sigura pentru a fi utilizata zi de zi.