Cand e Black Friday 2015 si ce sa cumperi si sa nu cumperi atunci

Nici nu incepe bine toamna ca toata lumea se intreaba cu infrigurare cand este Black Friday 2015, ziua cea mai lunga din an si uneori chiar saptamana cea mai lunga pentru toti amatorii de chilipiruri si reduceri pentru toate buzunarele. Pentru ca in fiecare an data in care este Black Friday se „muta” intr-o alta zi, anticiparea e cam grea de vreme ce doar retailerii stiu exact cand vor organiza si cei de la marketing. Totusi, daca ne luam dupa sarbatoarea originala, din America, Black Friday este in ultima vineri din noiembrie, in fiecare an.

Asadar, anul acesta, daca cineva ne va intreba cand este Black Friday 2015 ii vom raspunde in doua feluri. Primul, tinand cont de sarbatoarea „mama” americana, va fi pe 27 noiembrie 2015, al doilea, daca tinem cont de ce vor face retailerii romani si firmele mai mici care vor participa la sarbatoarea reducerilor, va fi pe 20 noiembrie 2015 (cel mai probabil, punctul de inceput), dar va continua pana le 1 decembrie inclusiv. Cei mai multi comercianti vor fura startul si vor acorda discounturi uriase la toate categoriile de produse pe 20 noiembrie 2015, altii vor alege sa se sincronizeze cu americanii si vor posta articole reduse pe 27 noiembrie si tot weekendul ce va urma, in ambele cazuri. Depinde de cum gandeste fiecare si ce fel de strategie si-a construit pentru a maximiza vanzarile si profitul, lucruri perfect normale de „targetat” pentru Black Friday 2015. Prea multe de spus despre data calendaristica nu sunt, lucrurile au fost lamurite mai sus cat se poate de clar-20 noiembrie, startul, continuare posibila cu reduceri mai micute pana pe 27 noiembrie, cand e al doilea start si reduceri „monstruos” de bune, apoi continuare pana pe 1 decembrie, Ziua Nationala.

Importanta nu este data cand este Black Friday 2015, ci modul cum stim sa profitam de reduceri. In prima faza, e neaparata nevoie sa pierdem ceva timp si sa ne facem conturi pe toate site-urile magazinelor online de unde vrem sa luam ceva. Dupa aceea, trebuie sa ne gandim ce produse chiar ne sunt necesare acum si sa stabilim configuratii minime-un model anume nu prea putem sa speram sa prindem pentru ca stocurile sunt totusi mici, asa ca e mai inteligent sa alegeti o configuratie buna… Pe lista ar trebui sa mai treceti si produse de care nu prea aveti nevoie asa de urgent, dar se vor dovedi bune pe viitor-consumabile si electrocasnice de rezerva, un televizor, masina de spalat, frigider, aragaz. Foarte utile sunt si niste carti sau albume foto ori ghiduri de calatorie.

In fine, cele mai ieftine produse si cu reduceri bunisoare trebuie luate si ele de Black Friday pentru ca se merita-de exemplu, v-ar strica o baterie externa, un router sau o lanterna, un storcator, blender nou, SSD de calitate, niste memorie RAM, un hard disk extern? Cu siguranta nu, asa ca de ce sa nu va cumparati ceva ieftin si bun, nu?