Cateva probleme banale cu tastatura pe care un service laptop le poate remedia rapid

E o componenta utila a laptopului pe care o folosim zi de zi si fara de care nu prea putem sa ne descurcam in nici un fel. Vorbim despre tastatura, poate cea mai indragita si mai utila componenta externa a unui calculator, laptop sau netbook. Tastatura este formata dintr-o serie de taste alfanumerice si taste speciale cu diverse functii care ne facilitatea „input-ul” catre procesor si programele instalate in calcultor, fiind o interfata intre user si sistemul de operare. Si pentru ca e asa de folosita si e supusa la diverse tipuri de apasari si miscari rapide, tastatura ajunge si ea, ca si alte componente fragile interne, pe masa celor de la service laptop.

Poate cea mai des intalnita problema tine de caderea tastelor si a cheiei de pe tastatura. In acest caz un service laptop, prin echipa de specialisti de acolo, va observa prin desprinderea usoara a unei alte taste care nu are acest defect ce fel de sistem de prindere au tastele si va reaseza tasta cu probleme la locul ei. Ansamblul de conectare este conectat la placa tastaturii in puncte speciale asa ca astfel de operatiuni de reparare nu se pot face decat la un service autorizat. Daca e vorba de tasta Space sau Shift, ele au si rame metalice, asa ca se va folosi ca exemplu de montare tasta Shift. Sunt si cazuri cand bucatelele de cauciuc sau silicon de sub tasta, butonelele care sunt actionate se strica sau cad si nu le mai gasim. Ele se pot inlocui la service laptop cu unele noi sau puteti sa renuntati la o tasta sageata de care nu va folositi si sa montati respectiva tasta in locul celei defecte. Ceva mai simplu de remediat chiar si acasa e situatia in care jumatate de tastatura de la laptop se incapataneaza sa scrie numere in loc de litere. Solutia este sa verifici activitatea tastei Num Lock si sa o dezactivezi.

Cand o tasta nu mai asigura „input”, adica nu apare nimic pe ecran la tastare sau functia ei nu se executa se poate lipi respectiva zona daca s-a rupt vreun circuit sau se poate inlocui cu totul tastatura daca e vorba de un defect al placii pe care stau toate tastele.