Ridicarea si proiectarea unei case

Visul unei case proprii, care sa adaposteasca toti membrii familiei si sa le ofere siguranta si confortul de care au nevoie nu mai este de mult unul greu de realizat. Preturile terenurilor pentru case au mai scazut, exista oferte de la diferite companii cu plata prin sisteme avantajoase de creditare, materialele s-au mai ieftenit si ele, asa ca e din ce in ce mai usor sa pornit construirea unei case. Daca nu va pricepeti foarte bine la estimarea costurilor construirii unei case este bine sa va folositi de un planificator online, unde puteti vedea clar cam cat v-ar costa si ce presupune construirea unei case.

In functie de proiectul pe care il veti dezvolta, firmele de constructii case va vor indruma spre cea mai buna modalitate de incepere a lucrarilor si va vor indica si care sunt si cele mai bune variante de ridicare a fundatiei si a casei propriu-zise. Pentru inceput, trebuie sa va ganditi la planificare si finantare, adica sa alegeti terenul, sa va asigurati ca aveti cu ce plati toate etapele lucrarii, sa stabiliti clar ce specialisti veti consulta si ce fel de firme de constructii case va vor realiza proiectul.

Dupa aceasta etapa trebuie sa realizati planul casei, sa vedeti unde puteti sa o localizati, sa obtineti actele pentru proprietate, sa stabiliti clar care sunt etapele proiectarii si cum se pot realiza mai ieftin de catre firma care se ocupa de constructii case. Apoi trebuie definita structura casei, compartimentarea, anexele, organizarea interioara, proiectul in clar si trebuie sa va fie livrata casa „la galben”. Spre final, dupa ce lucrarea a inceput sa avanseze, trebuie sa fiti foarte atent la ce echipe sunt implicate in diverse etape ale constructiei, cum lucreaza, ce fel se folosesc de materiale.

Tot acum e bine sa obtineti toate documentele necesare finalizarii constructiei si aprobarile pentru casa nou ridicata. Mutarea in casa noua este ultima etapa pe care o aveti de indeplinit in procesul de construire a unei case, adica sa receptionati casa, sa vedeti daca s-au respectat indicatiile dvs. si sa verificati daca totul este in regula. Cateva sfaturi pentru utilizarea in conditii bune a instalatiilor si a intregului ansamblu si puteti pasi cu incredere in noua dvs. locuinta.