Ce sa faci ca sa nu cazi in plasa la inchirierea unui apartament

Vrei sa inchiriezi un apartament sau cauti oferte inchirieri apartamente? Te afli printre cele cate sute de mii de oameni care vor sa inceapa o noua etapa in viata lor si sunt in stare sa faca orice sacrificii. Insa nu trebuie sa inchideti ochii si sa lasati apartamentul pe mana oricui sau sa va mutati intr-unul in care nici oamenii strazii n-ar sta. Daca sunteti proprietar, aveti mare grija cui inchiriati apartamentul.

Stabiliti clar ce fel de client vreti sa va contacteze in urma postarii ofertelor inchirieri apartamente si nu raspundeti decat celor in care chiar aveti incredere. Stabiliti o intalnire cu acesta in apartament si incercati sa ghiciti prin intrebari bine gandite ce fel de om e, daca e in stare sa plateasca chiria, daca are resurse financiare pentru a plati la timp si daca va elibera apartamentul fara balamuc cand i se va cere acest lucru. Nu acceptati orice fel de individ numai pentru ca va promite ca va da poate mai mult decat ati stabilit chiria; de asemenea, mereu incercati sa aveti si garantie si un contract semnat si autentificat la notar, sa fie totul legal, sa existe semnaturile ambelor parti pe document inchirieri apartamente. In momentul in care vedeti ca nu se mai plateste chiria imediat trebuie sa luati masuri si sa evacuati chiriasul, sa verificati starea mobilierului si proprietatii si sa stabiliti de la bun inceput ca acestea nu trebuie deteriorate, altfel de plateste tot ce se strica.

In situatia in care cautati sa inchiriati un apartament, trebuie sa fiti foarte atenti cum e proprietarul, daca e serios, daca va deranjeaza sau nu, ce fel sunt vecinii, cat de rapid ajungeti acasa, cat de vechi e blocul si apartamentul, daca exista eventual paza la scara. Doar asa, si proprietarul, si chiriasul vor fi la adapost de orice tentativa de frauda sau de plata unor sume prea mari pentru inchiriere.