Cum alegi o lada frigorifica?

Pentru ca o mancare sa fie excelenta toate ingredientele pe care le folositi la gatit ar trebui sa fie proaspete. Pe unele le puteti cumpara aproape de momentul gatitului, insa pe altele e bine sa le aveti la indemana in functie de necesitati. Congelatorul frigiderului este incapator, de cele mai multe ori, dar pentru o familie numeroasa sau situatii neprevazute, se dovedeste neincapator. O lada frigorifica este unul dintre cele mai utile electrocasnice, oferind un spatiu de depozitare suplimentar, ideal pentru pastrarea in conditii optime a alimentelor perisabile, a carnii, a diverselor tipuri de legume.

Aceste aparate frigorifice au avantajul ca se pot plasa si in alte locuri decat in bucatarie, de exemplu in garaj sau la subsol, se pot congela produse mari, care de regula nu incap in congelatoare, in cantitati mari, pastrandu-se prospetimea dorita in cele mai bune conditii. La ora actuala, exista o varietate impresionanta de modele de lazi, asa ca alegerea unuia este dificila. La ce ar trebui sa va uitati pentru a alege corect? In primul rand, la calitatea fabricatiei. Aici discutam despre securizarea capacului, materialul din care sunt incuitorile, rafturile sau despre optiunile de compartimentare, despre dezghetare automata si organizarea interioara. Este de preferat ca toate aceste caracteristici sa fie solide, rezistente si cat mai bine fixate in locurile lor. In al doilea rand, conteaza mult dimensiunea. Cu cat lada e mai mare, cu atat volumul alimentelor care se vor putea congela va fi mai mare. Congelarea pe perioade foarte mari presupune din start o investitie considerabila intr-un model mai mare.

Alaturi de volumul interior va conta si dimensiunea exterioara si greutatea sa, de care depinde transportul sau dintr-un loc in altul. In al treilea rand, optiunile de curatare ar trebui sa fie pe lista de criterii, intrucat functionarea optima depinde de orificiile de scurge sau de tavile detasabile care elimina surplusul de apa cand se produce dezghetarea. Cu cat mai multe optiuni disponibile, de calitate, inteligent pozitionate, cu atat viata lazii se va prelungi.

Nu uitati nici de controlul temperaturii, functiile avansate fiind folositoare daca temperaturile de congelare vor trebui sa scada sub -18 grade Celsius, dar nici de garantie si service. Garantia ar fi bine sa fie pe o durata cat mai lunga, service-ul sa fie undeva in apropierea dvs., iar produsul sa fie fabricat de un brand cu renume, pentru a oferi si servicii de reparatii la cele mai inalte standarde.