Avantajele optarii pentru servicii cloud

Afacerile online sunt viitorul businessului modern. Nu ai nevoie de chirie, nu ai nevoie de o logistica prea complicata, poti sa te dezvolti oricat doresti, pot sa implementezi cele mai interesante idei cu doar cateva click-uri si putina imaginatie. Gazduirea web a depasit demult faza primilor pasi si se dezvolta intr-un ritm ametitor, an de an aparand noi tipuri de servicii si facilitati pentru cei care au nevoie de un server puternic pentru a putea „urca” un site, un magazin online, un portal.

Mai nou, gazduire unei afaceri pe online a reusit sa depaseasca orice asteptari, ajungand sa se foloseasca de cea mai noua tehnologie din domeniu, de servicii cloud. Gazduirea in Cloud este flexibila, permite configurarea serverelor, website-urile din cloud sunt in perfecta siguranta, poti sa faci orice doresti cu site-ul tau si datele tale chiar si cand nu esti la birou, accesul e remote, de pe orice dispozitiv, tablete, pc, laptop, telefon mobil smart. Utilizarea servicii cloud presupune acces mai usor la e-mail, documente, importante, calendar, contacte, securitate sporita, actualizare automata, capacitate mare de stocare, mobilitate si siguranta mai mare a datelor. Suportul tehnic este asigurat prin mai multe canale, e-mail, telefon, chat online, siguranta datelor este gestionata prin intermediul controlului accesului la baza de date si parolarea diverselor servicii, criptarea lor. Interfata serviciului Cloud este usor de utilizat, se poate monitoriza si administra site-ul foarte simplu, din doar cateva click-uri. Practic sunt utilizate resursele externe, servere, spatii de stocare, servicii, aplicatii prin intermediul internetului. Orice aplicatie utilizata din Cloud presupune accesul direct la ea, o simpla logare si acces la serviciul final de prima data.

Nu veti mai cheltui pe servcere, licente software, hosting sau colocare, mentenanta. Nu veti mai plati nici personal pentru a gestiona toate resursele, aplicatiile care fac posibil Cloud-ul sunt interactive, costurile lunare sunt reduse la un abonament care are inclus tot ce e nevoie ca un serviciu Cloud sa functioneze ireprosabil. Avantajul major al Cloud Computing-ului ramane concentrarea asupra dezvoltarii de noi proiecte si lipsa solicitarii suplimentare a resurselor IT.