Pana nu demult, in bucataria oricarei gospodine gaseai un aragaz, un robot de bucatarie, un frigider si cateva ustensile necesare in orice fel de situatie. Pe masura ce tehnologia a avansat si electrocasnicele au trecut si ele la un alt nivel, si pretentiile din bucatarie au crescut. Astfel, pe langa aragazuri electrice sau pe gaz, incorporabile, cuptoare, au aparut si de acum clasicele hote. In forme si marimi variate, hotele au devenit un accesoriu de nelipsit din bucataria bucatarilor amatori si profesionisti, ajutandu-i sa scape de mirosuri neplacute si de aburul in exces.
Un model tot mai cautat, hota incorporabila are rol estetic, infrumusetand spatiul bucatariei si conferindu-i un aspect profi, dar si unul practic, acela de a elimina mirosul si aburul. Hotele de acest fel nu ocupa loc in bucatarie, pot fi incastrate in mobilier, se pot „masca” foarte simplu, oferind eficienta maxima. Marele avantaj al hotei incorporabile este ca are si izolatie fonica, datorata unei circulatii optimizate a aerului, se poate deplasa inainte si inapoi, in functie de model, astfel ca nu e neaparat nevoie sa fie mereu la vedere. Indiferent ce culoare are hota, aceasta nu va afecta designul bucatariei intrucat partea superioara este incastrata in dulapul de deasupra. Daca vreti ca hota sa aiba o putere de absorbtie si mai mare o puteti lua cu doua motoare, cu mai multe trepte de viteza. Filtrele din dotare se pot schimba, pot sa fie inlocuite periodic cu altele din diverse materiale, curatarea este simpla, cu produse obisnuite si putina apa calduta, rezistenta in timp depinzand de gradul de uzura si de utilizare, de frecventa folosirii si timpul in care merge efectiv.
Important de retinut ca o hota care se poate incorpora in mobilier are o putere de absorbtie si evacuare mai mare decat in cazul celor clasice, asa ca trebuie sa aveti grija ce fel de model alegeti in functie de cat gatiti si ce spatiu aveti in bucatarie.