Scrisul cu ajutorul creierului. Inca in varianta de testare, The Brainwriter a fost dezvoltat pentru a permite persoanelor cu disabilitati sa-si foloseasca mintea pentru a scrie fara sa faca efort. Folosind o casca cu electrozi pentru a inregistra activitatea de la nivel cerebral, tehnologie pentru a detecta miscarile oculare si softwarea open-source, o persoana poate sa se gandeasca la un cuvant sau la o idee pentru ca PC-ul sa deschida programul de scris.
Pe ecran, cursorul va lua urma miscarilor oculare. Numai cu ajutorul miscarilor oculare programul putea scrie si reproduce miscarile mainilor. Versiunea curenta a gadget-ului foloseste undele crebrale inregistrate la un EEG, care sunt apoi citite de un software si se proceseaza click-urile mouse-ului. Este gandit de asa natura incat sa permita celor paralizati sa controleze scrisul intr-un mod eficient.
Iluzia corpului invizibil. Oamenii de stiinta au reusit sa descopere si cum anume ne pot face sa credem ca al nostru corp este invizibil. Intr-un test implicand 20 de subiecti, 75% au experimentat iluzia corpului invizibil. Subiectii au purtat o casca conectata la niste camere care aratau spre un spatiu gol, apoi oamenii de stiinta au periat stomacul participantilor in timp ce ei vedeau o perie care peria in aer in spatiul gol ce-l priveau. Pe masura ce creierul incerca sa realizeze ce se intampla si sa coreleze ceea ce simtea subiectul cu ceea ce vedea, persoana simtea ca s-a „mutat” in spatiul gol. Exista senzatia ce era un corp real pe care-l aveai, dar in capul tau nu exista corpul, el era unul fantoma. In al doilea experiment, oamenii au fost pusi sa priveasca in sus in timp ce vedeau niste oameni care se uitau la ei cu o privire severa, dura. Participantii nu aveau nici un stres, pentru ca stiau ca al lor corp e invizibil, deci nu-i vedea nimeni…
Unii experti credeau ca acest efect putea fi folosit pentru tratarea fobiilor. In alte experimente, oamenii de stiinta au vrut sa vada cum anume poate influenta invizibilitatea alegerile morale. Ei isi mai doresc sa vada daca pot schimba perceptia participantilor asupra corpului in alte moduri, ca de pilda sa-i faca sa creada ca au fata invizibila sa ca au un brat mai lung decat altul.