O cafea poate fi servita oriunde. Tu ce tip de expresoare preferi?

De cativa ani romanii au inceput sa prefere cafeaua facuta la expresoarele automate sau clasice in detrimentul ibricului. Rapid de preparat si mai gustoasa, cu mai putina cofeina, cafeaua de la expresor este mult mai sanatoasa decat cea de la ibric si mai simplu de savurat. Unul dintre cele mai populare tipuri de expresoare sunt cele pentru acasa, manuale sau automate. Au pompa, altele nu au pompa, unele au capsule de cafea si sunt si o categorie mai selecta automate.

Expresoarele care nu au pompa seamana foarte bine cu un filtru de cafea, cafeaua se face in patru minute, iar presiunea apei depinde de aburul facut cu ajutorul apei din rezervor. Cele manuale cu pompa pot prepara cafea cat pentru zece cesti, espresso-ul se face in maxim 40 de secunde, presiunea e de 15 bar. Cafeaua care trebuie introdusa in dispozitiv este macinata, de multe ori fiind in capsule de unica folosinta. Espresso obtinut cu expresoare cu capsule este mult mai bun pentru ca prospetimea cafelei este neatinsa in aceste capsule de cafea macinata, aroma fiind diferite de o cafea facuta la ibric sau la filtrul de cafea.

In cazul expresoarelor automate, cafeaua poate fi rasnita in interiorul lor pentru ca sunt dotate cu rasnite, espresso-ul fiind gata la fel de rapid si avand o aroma mult mai bogata si un gust mai intens. Automatele pentru acasa de espresso pot sa adauge si lapte in cafea, astfel incat bautura obtinuta cu ajutorul expresoare sa fie si mai buna. Pentru birou merg foarte bine expresoarele clasice, dar si cele automate, deoarece pot sa faca foarte multa cafea – cat pentru 30 de cesti - in timp scurt. Se intretin usor, pot fi pozitionate oriunde e putin loc, nu necesita conditii speciale de pastrare. In spatiile publice si institutii publice sunt expresoare automate vending, care au apa si cafea, zahar, lapte, alte tipuri de bauturi si care sunt alimentate periodic.

Cafeaua este mai ieftina, calitatea ei nu este intotdeauna rasarita, insa pe o vreme rece un pahar din plastic cu o cafea fierbinte este de nepretuit. La DCSH Outlet veti gasi tot ce aveti nevoie pentru a face o cafea acasa exact ca la restaurant, expresoarele cu pastile sau cele clasice fiind vandute la cele mai mici preturi. Daca totusi nu va permiteti sa achitati pe loc produsul, cu banii cash, DCSH Outlet a introdus un sistem unic de creditare, modern si simplu de accesat, denumit DCSH Credius, prin care orice client al magazinului online poate sa ia orice produs doreste in rate, fara sa aiba nevoie de adeverinta de venit.