Confectionarea balustradelor. Cativa dintre pasii principali in executarea balustradelor

Balustradele fixate asa cum trebuie in lateralul scarilor de acces catre etajele superioare nu numai ca le infrumuseteaza aspectul estetic, dar le fac si mai sigure si mai usor de exploatat. Confectionarea unor balustrade este insa un lucru destul de complicat, la care nu toata lumea se pricepe. Daca nu vreti sa luati astfel de accesorii gata confectionate si va pricepeti putin la lucrul cu diverse substante si materiale folosite in contructii, le puteti realiza chiar dvs.

Prima data se confectioneaza sabloanele, adica niste cadre pe care se monteaza datelaria metalica. Se fixeaza niste limite pentru piciorale balustradei si pozitiile suprafetei de lucru. Dupa gaurirea treptelor se fixeaza picioarele in suruburi, apoi se realizeaza elementul inferior de rezistenta. Urmeaza sudarea de picioarele deja fixate si se trece la elementul superior de rezistenta al acestor balustrade. Fixarea de elementul inferior are loc cu montanti provizorii. Dupa ce avem aceste sabloane trebuie sa mergem la o fabrica unde exista producatori de accesorii pentru scari. Modelul obtinut acolo se monteaza in interiorul cadrului; balustra obtinuta se grunduieste si se vopseste cu vopsea granulara. Se mai fasoneaza in functie de elementul superior al balustradei. Montajul final are loc dupa ce s-au verificat toate unghiurile si stabilitatea balustradelor, in el fiind inclusa si verificarea stabilitatii fiecarei balustrade puse pe lateralul scarilor.

Din punctul de vedere al materialelor folosite, este de preferat inoxul, pentru ca e mai usor de intretinut, rezista la variatiile de temperatura si nu raman urme vizibile de la uzura. Nu rugineste, nu se zgarie rapid, poate sa fie lustruit sau curatat cu solutii simple. In combinatie cu sticla sau lemn, balustradele vor arata foarte bine si vor fi cat se poate de sigure indiferent ca discutam despre o vila sau despre un apartament tip duplex. Balustradele sunt relativ ieftine si se gasesc la orice depozit sau magazin de profil, putand fi confectionate in functie de necesitati, intr-o varietate de forme si marimi.